Tobias Carels

T-day en de 2 weken ervoor

> Terug naar verhalen pagina

> Terug naar hoofdpagina

VERHAAL over mijn TRANSPLANTATIE

De week voordat ik binnen ben gegaan voor mijn transplantatie heb ik nog vanalles meegemaakt:

Maandag :

Is mijn vriend Alexander langsgekomen voor zijn verjaardag en onze vriendin Tessa was er ook bij wij zijn al heel lang vrienden normaal zouden mama en ik naar Alexander zijn thuis gegaan zijn maar zijn papa was niet zo goed dus..
We hebben samen op de computer gespeeld en een beetje zitten babbelen daarna zijn ze naar huis vertrokken!!

Dinsdag :

Ben ik de hele dag in het ziekenhuis geweest en is er niet zoveel gebeurd.

Woensdag :

heb ik de hele dag thuis gezeten en heb ik me samen met mama geamuseerd.

Donderdag :

Ben ik onder narcose gegaan voor een beenmergpunctie en toen hebben ze ook meteen nog een paar melktanden getrokken want die kunnen tijdens mijn transplantatiekuur voor infecties zorgen dus hebben ze degene die er nog over waren getrokken.
Dat heeft de eerste dagen serieus pijn gedaan vooral als ik iets at!!

Vrijdag :

Mijn make a wish!!! die was geweldig eerst in de voormiddag een beetje uitgeslapen en hebben papa mijn neefje pol en ik nog een beetje op de computer gespeeld.
We gingen net eten toe inneens de bel ging mama schreeuwde mijn naam en ik ging opendoen en....
Inneens stond daar mijn HELE klas van uit het damiaan met een bus mij op te wachten!!Ik was zo content want dat had ik echt wel niet verwacht en ik wist ook niet waar we naar toe gingen want voor Club Brugge was het nog veel te vroeg.We stapten op de bus en vertrokken na een halfuurtje rijden kwamen we aan bij een bowlingbaan we stapten uit en gingen naar binnen.
We kregen 4 aparte bowlingbanen ter beschikking voor ons we kregen drank en chips de hele tijd aangeboden. We deden onze bowlingschoenen aan en verdeelden ons in 4 groepen omdat we 4 bowlingbanen hadden.
Wwe hebben zeker 2 uur aan een stuk zitten bowlingen en ik heb een strike en een spare gegooid en ik ben bij geen enkel spel laatste geweest (maar ook nooit eerste ).
Toen we gedaan hadden, reden de kinderen terug naar hun school om daar opgehaald te worden door hun ouders en wij?
Wij gingen met de mensen van Make a Wish naar Mechelen om daar in de MC Donald's te gaan eten . Het smaakte me wel, maar omdat mijn laatste melktanden weg waren kon ik niet goed kauwen. Want het waren net al mijn kiezen die ze hadden getrokken maar het ging wel.
Voordat we vertrokken richting Club Brugge kreeg ik nog een cadeautje.Daar zat een truitje,voetbalkousen en een broekje van Club Brugge in!!! (wat ik natuurlijk meteen heb aangetrokken!!!)
En toen vertrokken we !!
Na een uur en half of iets langer rijden waren we er : Club Brugge!!!!

Ik werd meteen verwelkomd en kreeg meteen een microfoontje op mijn jas gespeld want ze zouden mij de hele avond volgen voor Club TV .
Dus gingen we nog even de Club - shop binnen waar ik het bericht kreeg dat ik voor 50.00 euro spulletjes van Club Brugge mocht uitkiezen, en dat heb ik natuurlijk gedaan!!
Ik heb : Een leuke pet van Club Brugge , een bal , een vlag , een pyjama en onderleggers van Club Brugge gekozen en voor mijn neefje Pol ook nog een leuke sjaal!!
Dan zijn we naar onze plaatsen gegaan, helemaal vanboven naast de opnamecamera's.
Voordat de match begon, stelde de reporter - cameraman al een paar vragen voor het intervieuw en de match begon.
Tijdens de helft kreeg ik nog een paar vragen en ineens kwam daar DE Stijn Stijnen naar boven gewandeld!!
Ik heb daar eventjes mee zitten babbelen en ik heb van hem zijn eigen persoonlijke handschoenen gekregen met zijn naam op en nog een truitje van hem. hij zei ook tegen mij de volgende keer dat ik kom moest ik hem verwittigen en dan zou ik zijn keeperstrui ook nog krijgen!! Hij speelde die dag zelf niet mee omdat hij tijdens de opwarming een blessure heeft opgedaan dus ja..
Maar ja de match ging weer gewoon verder, Club Brugge was duidelijk de beter ploeg en had de beste kansen. Net een paar minuten voor het einde stond het nog steeds 0 - 0 en sommige mensen voor ons dachten dat dat ook zo ging blijven dus die vertrokken al (hadden ze trouwens beter niet gedaan want net als zij weg waren scoorde Yulu - Matondo de 1 - 0 voor Brugge!!! dus mijn avond was wel helemaal compleet.
We gingen terug naar buiten en mijn neefje Pol en ik hadden wel zin in een HAMBURGER, dus ging papa bonnetjes kopen. Op mijn hamburger moest er natuurlijk tomaten ketchup en mayonaise op zitten (lekker!!).
De reporter - cameraman stelde mij nog een paar laatste vragen voor het intervieuw en we waren klaar voor vandaag!

Moe van deze hele dag gingen we naar de auto en reden naar huis waar ik meteen mijn bed ben ingekropen en naar dromenland vertrokken ben !! Dat was een onvergetelijke dag!!!

Zaterdag :

Ondanks dat ik gisteren pas om 01:30 ben gaan slapen was ik vandaag toch al terug vroeg op want FC Rillaar (mijn vroegere voetbalploeg ) speelde tegen Lubbeek en nu moet het net lukken toen ik bij FC Rillaar voetbalde zaten er heel veel van mijn klas in mijn groep en een iemand daarvan is overgestapt naar Lubbeek en die moesten dus vandaag tegen elkaar spelen en dat wou ik niet missen.
Spijtig genoeg heb ik alleen maar de 2de helft gezien en heeft Rillaar verloren met 0 - 2 !!
Toen zijn we terug naar huis gereden en hebben we een beetje gegeten en zijn ze Pol komen ophalen.
We kregen toen ineens telefoon van een goede vriend van ons en die vroeg of ik geen zin had om in een helicopter te gaan vliegen vandaag!!

Ik heb natuurlijk meteen ja gezegd en we vertrokken meteen naar onze goede vriend in Zolder we reden vandaar uit naar Brumst ergens dicht bij Sint - Truiden en daar naar een afgelegen en verlaten vliegveld.
Nu is dat daar volledig ingericht om te leren helicoptervliegen. Zo een haluurtje na de aankomst zijn we (de instructeur en ik) de lucht ingetrokken het was geweldig!!

Het kilometerslange uitzicht was prachtig en je buik deed heel raar dat was echt fantastisch ik heb van die 25 minuten in de lucht echt genoten we hebben heel lang zitten rondvliegen van het ene kasteel naar het andere en bij een kasteel zijn we geland om iets te eten en te drinken. Want ik had wel honger dus heb ik frietjes met stoofvlees gegeten erg lekker.
Mama , papa en ik gaan zeker in dat kasteel nog eens eten echt heel lekker eten!!
Daarna hebben we afscheid genomen van onze goede vriend.

En omdat we toch zo dicht bij Hasselt waren dachten we dat we nog snel naar de bioscoop konden gaan en dat hebben we gedaan ook!!!
We zijn naar de film : Night at the museum gezien echt een prachtfilm!
Eerst voordat we de zaal binnengingen heb ik nog een zak snoep gekocht!!
En tijdens de pauze had ik geen zin meer in snoep maar in nacho's met kaassaus!!! Wat ik dan natuurlijk heb gekregen van mama en papa.

De film ging over een man die maar geen vaste baan kon krijgen hoogstens had hij een maand een job en dan weer ontslagen en dat vond zijn ex-vrouw en zijn zoon niet echt prettig!
Dus hij wou absoluut zijn zoon niet kwijtgeraken dus zocht hij verder en verder totdat hij een baantje krijgt in het museum als nachtwaker hij besluit om het te proberen de vorige nachtwakers geven hem de instucties en verlaten het gebouw maar wat hij niet weet is dat alles tot leven komt tijdens de nacht!!
Spannende avonturen en sensatie verzekerd in de film : Night at the museum!!

Toen reden we naar huis en zijn we gaan slapen.

Zondag :

Mijn laatste dag thuis!!
Wat zou ik vandaag gaan doen?? Wel ik wou mijn laatste dag doorbrengen met een grote groep kinderen en computers dus..
Heb ik zowel oude als nieuwe klasgenoten uitgenodigd bij mij thuis om het spelletje : Age Of Empires samen te spelen!!
We hebben met maar liefst 8computers samen gespeeld op hetzelfde spel!! ongelooflijk he.
We verdeelden ons in 2 groepen en we we begonnen tegen elkaar te spelen we hebben van 14:00 tot 18:00 lekker zitten spelen op de computers maar toen was het afgelopen iedereen moest naar huis en ik moest naar het ziekenhuis!!

Maandag :

Het ziekenhuis, hier ging het allemaal gebeuren de eerste dag lig ik nog lekker op verdieping 4 (de kinderafdeling).
Ik heb die avond nog naar een film gekeken en dan gaan slapen

Dinsdag :

Kreeg ik te horen dat ik mocht verhuizen naar verdieping 6 naar de transplantatieafdeling.
Dus we pakten alles in en vertrokken naar mijn nieuwe kamer waar ik de rest van mijn transplantatie zal moeten blijven.

Woensdag :

Mijn eerste bestralingen raar hoor want eerst moesten ze afmetingen doen om longbeschermers te maken op maat zodat mijn longen niet beschadigd zouden kunnen worden dooe de bestraling.
Ik nam plaats op de stoel alles ging goed toen ik opeens slechter en slechter begon te zien en na een paar seconden zag ik niks meer!!! Ik heb toen maar liefst 10 hele minuten gedacht dat ik voor altijd blind zou zijn maar gelukkig ging dat weer voorbij!
Iedereen was wel verschoten terwijl ze nog niet eens begonnen waren met de bestraling maar ja.
Ik moest van vandaag tot vrijdag 2 keer per dag komen voor bestralingen.

Donderdag :

Zoals ik al zei gewoon 2 keer naar bestraling gegaan en voor de rest op mijn kamer gelegen.
(Wat wil je ik mag niet uit mijn kamer dus!!)

Vrijdag :

Mijn laatste dag bestralingen zaaalig eindelijk want dat is toch wel vermoeiend zo bestralingen krijgen.
De meeste mensen worden heel misselijk en voelen zich helemaal niet goed van de bestraling maar ik merk er niks van hoor!! (Gelukkig!)
Vandaag krijg ik ook mijn laatste chemo in (normaal) mijn hele leven ja inderdaad na deze chemo nooit meer chemo!!

Zaterdag :

Heb ik niet veel gedaan alleen weer in mijn bed gelegen en tv gekeken en geslapen.
Vanavond gaan ze mij ook voor de eerste keer anthibiothica geven tegen afstoting ze zeiden zo binnen 5minuten ga je heel hard bibberen en ja hoor 5 minuten later begon ik heel hard te bibberen daarna zeiden ze dat ik koorts ging krijgen en inderdaad paf! Ik had heel de nacht zware koorts die nacht was de ergste nacht ooit!!
Maar de volgende dag ging het iets beter!

Zondag :

Niet veel gedaan wel veel geslapen omdat ik de vorige nacht zoveel koorts had.

Maandag :

T-Day mijn transplantatie vandaag joepie om 15:05 begon het te lopen en om 15:15 zat alles erin!!
Welkom nieuwe cellen begin maar maar met mijn lichaam te verkennen want hier gaan jullie waarschijnlijk de komende jaren leven!!
Van de transplantatie zelf voel je niks dat is net alsof je bloed of plaatjes of anthibiotica krijgt gewoon via een baxter!!

 

Dit verhaal is geschreven op Dinsdag 13 Maart om 15:15 (hetzelfde uur wanneer mijn transplantatie gedaan was was ook dit verhaal geschreven !!! alleen op een andere datum!)

 

Tobias Carels